PANTUM – 10 години на световния пазар

Историята на марката и днешната й роля

 

PANTUM е международна компания, която разработва, произвежда и продава лазерни принтери мултифункционални устройства и техните консумативи, произведени в Китай. Лазерните устройства с марката Pantum са ползващи най-модерните технологии и разполагат с цялостна патентна система.

Компанията има мисията да осигури на потребителите надежден, икономически ефективен печат, съобразени с най-високите екологичните стандарти в света днес.

През декември 2020 година Pantum ще отбележи своите първи десет години от историята си на бързо развиваща се световна марка в сегмента. За периода на първите 6 месеца на 2020 година глобалните доставки на принтери са се увеличили с повече от 50% на годишна база, а доставките на оригинални консумативи са се увеличили с 60%. Приходите от продажби поддържат непрекъснат растеж.
За повече информация относно развитието и резултатите на всички компании от групата Ninestar, можете да научите от следния линк:

https://www.therecycler.com/posts/ninestar-releases-half-yearly-results/

 

Високото качество, иновативността и съобразяването със световните тенденции позволи на PANTUM да проникне по световните пазар за много кратък период от време. Понастоящем устройствата на марката се разпространяват в Китай, САЩ, Европа, Близкия изток, Южна Африка.

Фирми и сервизни центрове за продажби на PANTUM са създадени в Китай, САЩ и Европа.

През 2010 г. първият лазерен принтер Pantum е разработен и произведен от китайци и е пуснат и позициониран с принтери от среден до нисък клас.

Екипът от инженери фокусирани в разработване на принтерни технологии е над 211. Това дава възможност за по-цялостно разбиране за технологията на принтера, която може да се използва при проектирането на консумативи, така че да са в пълна симбиоза с принтерите.

В структурата на Ninestar днес работят заедно две марки за производство на печатащи устройства – Pantum и Lexmark.През 2016 година Ninestar придоби световния лидер Lexmark, който всички познават като гигант с висока репутация в принтер индустрията, особено на печатни продукти от висок клас и MPS, с 13 000 служители по целия свят и над 3000 патентовани технологии.
Централалният офис на Ninestar Group се намира в град Джухай, провинция Гуандун, Южен Китай. Общата площ, зевмана от всички компании от групата през 2021 година ще бъде 900.000 м2.

 

За структурата на Ninestar групата от компании

Ninestar групата от компании включва днес пет корпорации, свързани с производството на консумативи, компоненти и устройства, свързани с офисния печат.
В семейството, към което принадлежи и PANTUM са и:
Ninestar – един от най-големите световни производители на съвместими тонер касети, консумативи за мастилено-струйни принтери, а също така и ленти за матрични и етикетни принтери.
APEX – най-големият в света независим производител на чипове за индустрията за офис печат
Static Control Components – най-големият в света производител и дистрибутор на компоненти за рециклиране на тонер касети и консумативи за нуждите на офисния печат. През 2015 година тази тогава американска компания бе закупена от Ninestar и стана част от групата компании.
Lexmark – водещ световен производител на принтери и мултифункционални устройства и консумативи за тях, придобита през 2016 година от Ninestar.

Структурата на Ninestar групата от компании е описана на тези две графики: